
ÖĞR. GÖR. MERYEM CAN
6 Ağustos 1995’de Çanakkale’de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Çanakkale’de tamamladı. Lise öğrenimini okul birincisi olarak bitirip 2013 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümünü kazandı. 2017 yılında lisans dönemini de okul birincisi olarak bitirip, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin yüksekokullar birinciliğini de kazandıktan sonra mezun oldu. Mezun olduğu yıl Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimi almaya başladı. 2019 yılında ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2020 yılından itibaren Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. 2023 yılında başladığı Nevşehir Hacı Beştaş Veli Üniversitesinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında doktora eğitimine devam etmektedir. MERYEM CAN, yiyecek ve içecek alanında farklı otellerde ve farklı mutfak bölümlerinde çalışmış, bölümü ile ilgili düzenlenen birçok yemek yarışmasına katılmış ve ödül sahibi olmuştur.
TABAKTAKİ SANAT
Doç. Dr. Bayram Bozhüyük
Küratör